ILLÓOLAJOK

Ausztrál teafa olaj: Meleg, fűszeres, kámforos fejillattal és átható, orvosságos aljegyekkel rendelkezik. Általános fertőtlenítőszer, elpusztítja nemcsak a gombákat és a baktériumokat, de még a vírusokat is.

Fahéj: Tüzes, édes illat, fűszeresen keleties aljegyekkel. Hangulatjavító, izgató, inspiráló hatású. Antivirális és antifungális hatású.

 

Geránium: Tüzes, édes, egzotikus rózsára emlékeztető illatú, enyhén citrusos jegyekkel Alapvetően harmonizál, elősegíti a nyugalmi állapot helyre állását. Elősegíti a bőr regenerálódását, és egyensúlyban tartja a faggyútermelődést, így sikerrel alkalmazható a pattanásos vagy a száraz bőr kezelésére is, és cellulitisz ellen.

Ilang-ilang: Rendkívül intenzív, meleg, virág illatú. A tökéletes lazítás eszköze, jó hatással van a hangulatunkra, az érzékekre, felszabadítja a gátolt érzelmeket, serkenti a nemi vágyat. Csökkenti a faggyúképződést, zsíros, aknés bőr esetén helyreállítja a bőr pH értékét, ezért a kevert bőrtípusokra alkalmas, gyulladáscsökkentő hatású.

Indiai citromfű: Illata friss, meleg, citromosan édes, ragyogó. Hatása kiegyensúlyozó, nyugtató, erősítő. Kisebb mennyiségben oldja a feszültséget, nyugtató, kiegyensúlyozó hatású, nagyobb mennyiségben szellemileg serkentő hatású. Rovarűző. A zsíros bőrt tisztítja és szagtalanít.

 

Kubeba: Édes, fűszeres, gyümölcsös fejillatú, citrusos jegyekkel. Bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért zsíros, pattanásos, eltömődött bőrre szánt kozmetika készítményekbe hatóanyagként előnyös az alkalmazása.

 

Levendula: Illata friss, virágosan fűszeres, tiszta. Hangulat javító, kiegyensúlyozó, nyugtató hatású. Kiváló bőrápoló kozmetikai készítményekbe összetevőként, melyek az aknés, ekcémás irritált bőr tüneteit enyhítik.

Római kamilla: Meleg, virágos fejillat és édes gyümölcsös, gyógynövényes aljegyek jellemzik. Rendkívül hasznos bőrápoló készítmények összetevőjeként. Bőrirritáció esetén segíti a bőrmegújulást és bőrregenerációt. Lazít és nyugtat, vitalizál és felüdít, relaxál és pihentet.

 

Rozmaring: Illata intenzív, friss gyógynövényes, kámforos aljegyekkel. Serkentő, erősítő hatású. Bőrfrissítő, izomlazító és keringésfokozó, erősíti a hajat, a fejbőrt, fontos szerepet játszik a hajhullás és a zsíros korpás fejbőr kezelésében.

Rózsafa: fás, virágos, édes illatú. Baktériumölő, gyulladáscsökkentő, tonizáló, alkalmazható zsíros, pattanásos, és érett, száraz bőrre is, mert faggyúmirigy szabályzó hatása van. Szorongásoldó, nyugtató, érzékiséget felszínre hozó (afrodiziákus) hatású még.

Zöldcitrom: friss, savas citrusos, édes-kesernyés illatú. Jó hatással van a zsíros vagy eltömődött, terhelt arcbőrre, a herpeszre, szemölcsre, seborrhea mérséklésére. Aromája elűzi a fásultságot és szorongást. Gyulladásgátló és fertőzésgátló hatású, baktériumölő, bőrszövet-regeneráló.