Az alapanyagokról

 

   A bázisolajaim a kókuszolaj, a hidegen sajtolt napraforgóolaj és az extraszűz olivaolaj. Pálmaolajat nem használok, azonban a magyar Alföld közepén ezt a gazdag, ámbár kétes módon termelt olajat az általunk jól ismert és szeretett sertészsírra cseréltem le. Ez a zsír nem csak a kultúránkhoz áll közel, hanem az emberi bőr szerkezetéhez is. Ezáltal az egyik legkönnyebben beszívódó olajok egyike. Ezeket kiegészítve szívesen használok ricinus olajat, jojoba olajat, kakaóvajat, és persze a mesés babér olajat is.

 

  A gyógynövényekből olajos macerátumot készítek, így vonom ki folyékony viaszba, jojoba olajba a növények hatóanyagait. Ez az egyik legtartósabb olaj, amire ebben az esetben szükség is van, hiszen a szappanokban az elszappanosodás után kerül bele, tiszta, elszappanosodás nélküli formában. Így ki tudja fejteni erejét minden kivonat, és a szappan tartósságát sem változtatja.

 

  A szappanok alapja tiszta víz, vagy gyógynövények forrázata. Ezzel kezdődik minden szappankészítés. Az elszappanosodást végző anyag a nátrium-hidroxid, mely a reakció végére teljesen eltűnik a szappanból, illetve az olajokkal reakcióba lépve, azokat elszappanosítva, nátriumsó keletkezik belőle, kettejük nászából pedig kevés glicerin születik. A szappan színét a felhasznált növények, macerátumok, és zsírok adják, az illatot pedig 100% tisztaságú magyar illóolajok. A növényeket ellenőrzött gazdálkodásból, hivatalos termelőktől szerzem be.

 

    Minden kézzel készül, még a csomagolás is. Én hajtogatok meg, és címkézek fel minden dobozt, hogy így felöltöztetve kerüljön új gazdájához, valakinek a fürdőszobájába, aki bízik a természet gyógyító erejében, és úgy dönt, szívesen él vele, általa.

A csomagolás anyaga papír, könnyen feldolgozható, elégethető, komposztálható, visszaforgatható a természetbe. A címke kettő ponton van hozzárögzítve a dobozhoz papírragasztóval, így egyszerű azt levenni róla, amennyiben eltennénk, hogy később is tudjuk, miből szeretnénk még rendelni.

Az Életvirág Szerek az életet szolgálja, és igyekszik minél kevésbé terhelni a környezetet, még a csomagolással is.